tiistai 3. tammikuuta 2017

Politiikasta ja sen kommentoinnista tällä hetkellä

Minua jaksaa hämmästyttää tämä suoranainen viha, jota nettikirjoittelussa maan hallitusta kohtaan ilmaistaan.Ilman vastuuta ja tietoa taloudesta on palstoilla helppo huudella. Toki olisi kivaa kun hallitus lupaisi kaikille lisää palkkaa, vähemmän veroja, lyhennettyä työaikaa ja enemmän etuuksia, mutta se ei ole realistista.

 Ei minustakaan ole mukavaa tehdä pidempää päivää, maksaa verojen lisäksi työeläkemaksuja ja työttömyysturvamaksuja, mutta en näe vaihtoehtoja. Ennen vanhaan  vedottiin kaikessa  Ojalan laskuoppiin. Sen mukaan ei pienemmästä summasta voi isompaa ottaa. Pää on jo jäänyt vetävän käteen. Velkataakan kasvattaminen on edesvastuutonta. Tässä yritetään auttaa lapsiamme ja lastenlapsiamme, että heilläkin olisi mahdollisuus kohtuulliseen elämään ilman edellisten sukupolvien ottaman velkataakan alle musertumista. 

Yksi tapa vaikuttaa valtion velkaantumisen vähenemiseen olisi niinkin yksinkertainen kuin suomalaisten tuotteiden ostaminen. Ostamalla suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan luomme työtä suomalaisille ja kasvatamme verotuottoa, jolloin leikkausten ja tukien maksamisen tarve vähenee. Kyse on valinnoista. Pienikin satsaaminen Suomessa tuotettuun tuotteeseen ulkomaisen sijaan kannattaa. Tämä vaikuttaa myös tulevien sukupolvien hyvinvointiin Suomessa.

4 kommenttia:

  1. Tervetuloa blogien ihmeelliseen maailmaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Olen pitkään jupissut itsekseni. Nyt jupisen vähän julkisemmin.

    VastaaPoista
  3. "Ostamalla suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan", valitettavasti tuotteet alkaa olla vähissä, juuri ostin Haltin kengät made in China. Mutta periaatteessa juuri näin, meidän pitäisi valmistaa jotakin, mitä voisi sitten myydä ulkomaillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavan totta, Paula. Jälkiviisas on liian helppo olla, mutta on niinkin, että vuosia sitten hieman kalliimman kotimaisen sijaan suomalaiset ostivat halpaa ulkomaista lopulta siirtäen tuotannon ulkomaille kun kotimainen ei enää myynyt.

      Poista